Lediga jobb

Samordnare för utåtriktad verksamhet/våldsprevention 

Uppsala Kvinnojour är en ideell feministisk förening som sedan 1981 ger stöd och skydd till kvinnor, tjejer och barn som utsatts för våld. Vi erbjuder stödsamtal, praktiskt stöd, skyddat boende, juridisk rådgivning och juridiskt ombud samt föreläsningar och utbildningar om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Vi arbetar även med utbildning och påverkansarbete via sociala medier.

Uppsala Kvinnojour är en liten arbetsplats som utmärks av tätt kollegialt samarbete men även ett stort mått av självständigt arbete och eget ansvar. Uppsala Kvinnojours medarbetare erbjuds kontinuerlig fortbildning, friskvårdsbidrag och personalvård. Nu söker vi en samordnare för den utåtriktade verksamheten!

Om tjänsten 

Tjänsten som samordnare för utåtriktat arbete ger dig möjlighet att arbeta kreativt, pedagogiskt och strategiskt med livsviktiga feministiska frågor. Du ges stort utrymme att forma dina arbetsuppgifter efter dina egna styrkor och intresseområden!

Samordnaren ansvarar för jourens utåtriktade verksamhet, samt vissa administrativa uppgifter. Samordnarens huvudsakliga uppgifter består av:

-Föreläsa och informera om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, och Uppsala Kvinnojours verksamhet.

-Extern kommunikation genom sociala medier, hemsida, nyhetsbrev, kontakt med media, samt nätverkande med andra föreningar, myndigheter etcetera. Det interna kommunikationsarbetet består främst av medlemskontakt.

-Skapa informationsmaterial, exempelvis foldrar, visitkort, affischer, samt material till sociala medier.

-Planering och genomförande av evenemang, exempelvis i anslutning till Internationella kvinnodagen och Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

-Administrativt arbete med medlemsregister, dokumentation av jourens arbete och liknande.

-Handledning av en av Uppsala Kvinnojours ideella medlemsgrupper.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten som samordnare för utåtriktad verksamhet är en engagerad feminist med kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Du vill arbeta med feminism i praktiken, och besitter den kunskap som behövs för att kunna göra detta! För att arbeta som samordnare för utåtriktad verksamhet hos Uppsala Kvinnojour måste du:

-Kunna uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift.

-Ha kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

-Vara bekväm med att föreläsa och representera Uppsala Kvinnojour.

-Ha god datorvana.

Det är starkt meriterande om du har:

-Erfarenhet av att föreläsa i professionellt eller ideellt.

-Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, feminism och jämställdhet.

-Erfarenhet av arbete eller engagemang i ideella organisationer.

Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Uppsala Kvinnojour är en förening där en mångfald av perspektiv, erfarenheter och kompetenser bidrar till verksamheten, och vi ser gärna en bredd bland de sökande. Vi välkomnar endast kvinnliga sökande till tjänsten, då verksamhetens målgrupp främst utgörs av kvinnor som blivit utsatta för våld av män.

Samordnarens tjänst är i huvudsak placerad på vårt kontor i centrala Uppsala, men viss flexibilitet gällande hemarbete finns självfallet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 6 månaders provanställning tillämpas. Möjlighet till snabbt tillträde finns!

Är du vår nya samordnare för utåtriktad verksamhet? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till info@uppsalakvinnojour.se. Rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Frågor om tjänsten besvaras endast via mejl.