HemStöd vår verksamhetEngagera dig!

Engagera dig!

Bli stödmedlem i Uppsala Kvinnojour

Bli engagerad i Uppsala Kvinnojour

Vill du göra skillnad för våldsutsatta kvinnor och barn i Uppsala och bidra till vårt arbete mot mäns våld mot kvinnor? Bli volontär och aktiv medlem!

För att engagera dig hos oss behöver du först söka till vår årliga grundutbildning. Under utbildningen går vi igenom olika teman som berör till exempel mäns våld mot kvinnor, normaliseringsprocessen, barn som upplevt våld och grundläggande juridik kopplat till våldsutsatta kvinnor och barn. 

Utbildningen hålls vid fem obligatoriska tillfällen i slutet av januari och kostar 450 kr, vilket även inkluderar din medlemsavgift på 250 kr.

Som engagerad hos oss är du med i någon av följande grupper:

  • Boendegruppen: Som medlem i boendegruppen är du boendestödjare till de kvinnor och barn som bor i våra skyddade boenden. Att vara boendestödjare innebär att du träffar kvinnan och barnen för att göra olika aktiviteter som exempelvis gå och fika, gå på bio eller ta en promenad. Gruppen handleds av  en av våra kvinnofridsrådgivare.
  • Aktivitetsgruppen: Medlemmarna i aktivitetsgruppen arbetar med jourens utåtriktade arbete. Det innebär att de planerar och genomför de event som vi deltar vid, exempelvis under 8 mars, Kulturnatten och 25 november. Aktivitetsgruppen ser också till att information om vår verksamhet finns tillgänglig runt om i Uppsala. Gruppen handleds av vår samordnare.
  • Juridikjouren: Juridikjouren består av juriststudenter eller jurister som har läst minst termin fyra på juristprogrammet och identifierar sig som kvinnor. Varannan vecka bemannar de vår juridikjour och besvarar de juridiska frågor som kommer in via telefon och mejl. Frågorna berör framför allt våld och familjerätt. Gruppen handleds av jourens jurist.

Anmäl dig till nästa grundutbildning

Jag vill anmäla mig till nästa grundutbildning

6 + 13 =

Ge en gåva

Vill du ge en gåva för att bidra till vårt arbete mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer? Ge en gåva!